Coses pràctiques a tenir en compte

  1. Diners. Com m'enporto els diners per viatjar durant tot un any?

Hi ha vàries opcions: en efectiu, tarjeta de crèdit o travelers checks. Nosaltres ens vam decantar per les targetes de crèdit. Malgrat que has de pagar comissions, vam considerar que era l'opció més còmoda perquè no corres els riscs de portar grans quantitats de diners al damunt i trobes caixers automàtics pràcticament arreu del món. Això sí, dúiem més d'una targeta, per si de cas es ratlla o trenca, i d'entitats bancàries diferents. Respecte als travelers checks, considerem que són poc pràctics, perquè has de preveure amb antelació quina quantitat de diners et gastaràs abans d'intercanviar-los al banc. A més, també et cobren comissió i t'has d'ajustar als horaris d'oficina de les entitats bancàries.

  1. Quin pressupost necessito?

Aquest és un tema que preocupa molt abans de començar un viatge de gran envergadura, però ja us avancem que no us ha de preocupar gens ni mica. T'adaptes al que tens. Hem conegut gent que s'ha gastat una fortuna i d'altres que han fet la volta al món amb quatre duros. Per tant el pressupost no ha de suposar cap inconvenient. També depèn molt dels països que vulguis visitar. El cost de vida de l'Índia no té res a veure amb el d'Austràlia, per exemple.

A més a més, sempre hi ha l'opció de treballar en països on el nivell de vida és alt, com Austràlia o EEUU, o treballar unes hores al dia en una granja wwoof a canvi d'allotjament i menjar o treballar als albergs a canvi d'allotjament.

  1. I amb el pis, què faig?

Si el pis és de propietat, el pots llogar, per tal de no tenir despeses del teu lloc d'origen i, amb una mica de sort, tenir uns ingressos cada mes. Si estàs de lloguer, el més probable és que hagis de deixar el pis o re-llogar-lo, si és possible. De totes maneres hauràs de pensar què faràs amb les teves coses. Si tens una bona xarxa d'amics i familiars una opció és repartir una caixa amb les teves pertinences a cadascú i aprofitar per llençar el munt de coses inútils que segur que tens a casa.

  1. La salut. Més val prevenir...

Nosaltres recomanem contractar abans de marxar una assegurança mèdica internacional. No ha de passar res, però en el cas que passi, prou trist és estar malalt com perquè a sobre t'hagis de preocupar per com pagaràs els serveis mèdics. Tot i així hem de dir que hem conegut viatgers que no han contractat mai una assegurança mèdica... i tan tranquils!

  1. Les vacunes

També és un tema que genera controvèrsia. Hi ha qui es vacuna de tot abans de marxar al tròpic i altres països subdesenvolupats, altres només es posen alguna vacuna i hi ha qui no se'n posa cap. Com sempre, és decisió teva. Ara bé, si penses vacunar-te, has de fer-ho amb uns mesos d'antel·lació, ja que hi ha vacunes que requereixen més d'una administració i pels possibles efectes no desitjats que es puguin presentar. Aquí tens el llistat dels centres de vacunacions internacionals d'Espanya.

  1. Parlant de salut... la farmaciola!

Hi ha qui surt de viatge amb una farmaciola que li ocupa la meitat de la motxilla, amb un carregament d'analgèsics, antibiòtics i antihistamínics que sembla un comercial de la indústria farmacèutica! A veure, si necessites algun medicament específic poc habitual o difícil de trobar, està bé que siguis previsor, però si no, no cal endur-te analgèsics per tot un any! Arreu del món trobaràs farmàcies i si viatges a zones rurals, desèrtiques, aïllades o de difícil accés, sempre pots proveir-te de medicaments al país en qüestió, en l'última ciutat que trepitgis abans d'allunyar-te de la civilització.

  1. Equipatge. Què m'emporto per fer la volta al món?

Fes una llista de tot el que creus que pots necessitar durant un any. L'endemà, rellegeix-te la llista i elimina la meitat de coses. L'endemà, torna a rellegir la llista i torna a eliminar la meitat de coses. Quan hagis fet això durant quatre dies, tindràs una aproximació del que realment t'has d'endur.

Emporta't una motxilla el més lleugera possible. Si pesa menys de 10 quilos, millor! Pensa que en realitat no necessitaràs ni la meitat de coses que ara et poden semblar vitals. I, si realment necessites una cosa, la podràs comprar al país on et trobis.

Quan més lleuger vagis d'equipatge, més bé viatjaràs i millor et sentiràs.

  1. Documentació

Pensa a agafar el passaport, el DNI, el carnet de conduir (per si vols llogar un vehicle) i el carnet de vacunacions (en cas que t'hagis vacunat). També porta els contactes dels bancs i de la teva assegurança, per si de cas.

És una bona idea fer fotocòpies de tot i portar-ho en llocs diferents. També és interessant tenir els documents escanejats en el teu e-mail, així saps que pots accedir a ells des de qualsevol lloc del món i en cas de pèrdua o robatori et seria molt útil.

  1. Declaració de la renda

Recorda que encara que estiguis fora, tens obligacions tributàries i, com a mínim, hauràs de fer la declaració de la renda. Deixa a algú de confiança les teves dades i tota la informacó tributària perquè et pugui fer la declaració de la renda i presentar-la quan toqui.

  1. Autoritzar algú de confiança

Si tens propietats, accions, inversions, etc, pot ser bona idea autoritzar algú perquè pugui actuar legalment en nom teu. Però compte, ha de ser algú de màxima confiança, ja que pot fer qualsevol cosa en nom teu, fins i tot podria casar-se per tu!

Ir al blog
Ir a facebook
amunt